Studiu de caz: Extractul de canabis asociat cu îmbunătățirea comportamentelor legate de autism

Studiu de caz: Extractul de canabis asociat cu îmbunătățirea comportamentelor legate de autism />

Studiu de caz: Extractul de canabis asociat cu îmbunătățirea comportamentelor legate de autism

Administrarea zilnică de extracte de canabis este asociată cu îmbunătățiri ale comportamentelor la un adolescent cu tulburare de spectru autist (TSA), potrivit unui studiu de caz publicat în “Journal of Medical Case Reports”.

O echipă de cercetători canadieni afiliați la Spitalul pentru copii din Alberta din Calgary au raportat efectele dozelor mici de extract pe bază de canabidiol la un copil de cincisprezece ani cu autism, anxietate și epilepsie controlată. Pacientul a folosit canabis ca adjuvant la alte medicamente prescrise. Pacientul a consumat doze mici (0,2 ml) de extract de două ori pe zi. Extractul derivat din plante conținea un raport CBD la THC de 20 la 1.

Cercetătorii au raportat că simptomele pacientului s-au îmbunătățit în șase luni de  tratament și că a menținut „efecte pozitive asupra comportamentelor, anxietății, somnului și deficitelor sociale”.

„Acest raport de caz oferă dovezi că o doză mai mică decât cea raportată anterior de  fitocannabinoid sub formă de extract pe bază de canabidiol poate fi capabilă să ajute în comportamentele legate de tulburarea spectrului autist, abilitățile de comunicare socială de bază și anxietatea comorbidă, dificultățile de somn și controlul greutății ", au concluzionat autorii. „Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a elucida rolul clinic și mecanismele biologice de acțiune ale extractului pe bază de canabidiol la pacienții cu tulburare de spectru autist”.

Cercetările publicate anul trecut de anchetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au raportat în mod similar că administrarea orală de produse pe bază de canabis este asociată cu îmbunătățiri ale simptomelor autiste la pacienții cu comportamente auto-vătămătoare și epilepsie comorbidă. Mai multe studii clinice mici au raportat, de asemenea, anterior că extractele de canabis derivate din plante sunt eficiente și bine tolerate în atenuarea diferitelor simptome la pacienții cu TSA, inclusiv hiperactivitate, convulsii, anxietate și atacuri de furie.

Sursa: https://norml.org

Sursa foto:  https://www.freepik.com/