Ulei CBD Canabis

Diferențele dintre cannabisul Sativa și cannabisul Indica

Diferențele dintre cannabisul Sativa și cannabisul Indica

Cannabisul poate fi Indica sau Sativa. Diferențele dintre ele sunt multe.

Proveniență

Cannabisul Indica provine din Asia Centrală și subcontinentul indian, din:

  • Afganistan
  • Pakistan
  • India de Nord
  • Tibet
  • Nepal.

În timp ce Sativa se găsește în general în regiunile ecuatoriale, în țări precum:

  • India de Sud
  • Mexic.

Caracteristici

Cannabisul Indica

Indica este de obicei compactă, robustă, cu muguri grei și duri. Are noduri la intervale regulate de-a lungul tulpinilor și în dreptul nodurilor apar frunzele, ramuri și flori (mugurii).

Florile Indica formează ciorchini denși în jurul nodurilor trunchiurilor și ramurilor, lăsând puțin spațiu liber între un cluster și altul. Aceste spații se numesc spații internodale.

De obicei, Indica crește mult și câștigă foarte repede înălțime după înflorire. Înălțimea cannabisului Indica poate crește cu 50% și până la 100% în timp ce este în floare.

Cannabisul Sativa

Varianta Sativa în aceleași condiții de creștere atinge înălțimi mai mari decât Indica.

Mugurii Sativa sunt mai mari decât cei ai cannabisului Indica, cu diferența că în loc să se dezvolte pe noduri, lăsând puțin spațiu, mugurii Sativa cresc în lungime pe ramură.

Mai mult, mirosul mugurilor Sativa este mult mai puțin pronunțat decât cel al variantei  Indica. Atât în creștere, cât și odată ce au fost uscate. De obicei, odată uscați, mugurii cântăresc mai puțin decât cei din Indica, datorită densității.

Aceste diferențe se datorează diferențelor climatice și de mediu la care plantele de cannabis s-au adaptat.

Sativa în medii umede, deseori în concurență cu alte plante pentru lumina soarelui, a dezvoltat o tulpină zveltă și foarte înaltă. În schimb, Indica, forțată să facă față unor clime mai aride, a dezvoltat o conformație care protejează trunchiul și minimizează dispersia umidității.

În regiunile tropicale, unde Sativa crește, există mai puține ore de lumină: în jur de 12 ore pe zi pe tot parcursul anului. Acesta este motivul pentru care Sativa s-a obișnuit să se dezvolte în toate condițiile.

Sativa crește în mod obișnuit în înălțime cu 200-300% (sau chiar mai mult) în timpul înfloririi.

Perioadele de înflorire ale Indica și Sativa

Soiul Indica înflorește mult mai repede. Are capacitatea de a înflori în cel puțin 45-60 de zile de la cultivare. Tocmai aceasta este poate cea mai marcantă diferență între Indica și Sativa, dat fiind faptul că Sativa are nevoie de mult mai mult pentru a înflori: 60 până la 90 de zile de la semănare.

Sativa necesită mai puțin timp decât Indica pentru creșterea vegetativă care precede înflorirea finală. Din acest motiv, timpul total al variantei Sativa se dovedește, în cele din urmă, a fi același cu Indica.

Diferență între efectele produse de cannabisul Sativa și cannabisul Indica

S-ar putea spune cu siguranță că cele două soiuri au efecte similare, dar că se concentrează pe diferite părți ale corpului nostru.

Indica produce extaz, care afectează aspectul corporal, accentuând senzațiile celor care îl absorb. Mulți oameni confirmă că simt toate cele cinci simțuri mult mai ascuțite atunci când folosesc Indica.

Având această proprietate sedativă puternică pentru organism, este adesea folosit pentru a contracara inflamația, durerea fizică, spasmele sau stările de insomnie sau anxietate.

Sativa produce în schimb extaz, cu efect energizant. Tratează mai mult aspectul mental, ajutându-i pe cei care îl folosesc să se relaxeze, să atenueze sentimentele de stres.

Este excelentă pentru cei care suferă de tulburări de dispoziție sau stări de depresie. Sativa este dedicată celor care doresc să relaxeze mintea și să elibereze spiritul.

 

Sursa:  https://www.justbob.shop

Foto: https://pixabay.com/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *