Ulei CBD Canabis

Studiu: CBG și CGC pot ucide celulele canceroase gastro-intestinale

Studiu: CBG și CGC pot ucide celulele canceroase gastro-intestinale

Doi compuși din cannabis ar putea ajuta la uciderea celulelor canceroase gastro-intestinale, potrivit unui nou studiu.

Rezultate studiu despre CBG și CGC

Cercetătorii au descoperit că doi canabinoizi, CBG și CGC, pot ucide celulele canceroase gastro-intestinale. Testele, au fost efectuate la un laborator din Israel. S-a descoperit că CBC și CBG pot induce rate semnificativ mai mari de necroză în celulele cancerului uman gastro-intestinal comparativ cu alți canabinoizi.

„Cancerul gastro-intestinal este printre principalele și cele mai răspândite cauze de deces legat de cancer la nivel mondial”. Aceasta este declarația dl-ului dr. Eyal Ballan, responsabilul de tehnologie în firma care a inițiat studiul. „Suntem intrigați de rezultatele pe care le-am obținut în laborator. Scopul nostru este să punem accentul pe aceste organe și să explorăm în continuare proprietățile anti-tumorale distinctive ale canabinoizilor. „

Studiul a descoperit, de asemenea, că CBG a avut un efect anti-tumoral mai puternic asupra stomacului uman și a celulelor canceroase osoase decât CBGA, forma acidă a CBG. Dr. Yaakov Waksman, șeful cercetării la Cannabics, consideră că „CBC și CBG sunt canabinoizi neutri” și au un atribut „care permite moleculei canabinoide să pătrundă în membrana unei celule canceroase, în timp ce formele lor acide (CBCA și CBGA) nu. Acest lucru ar putea explica diferența dintre ratele de activitate anti-tumori demonstrate.”

Majoritatea oamenilor au auzit despre THC și CBD, cei mai căutați canabinoizi, dar există o mulțime de alți compuși naturali din planta de canabis – mulți dintre ei au beneficii unice pentru sănătate. CBC, un compus non-psihoactiv, apare mai ales la plantele tinere de cannabis, dar deseori în cantități mici. Studii preliminare au descoperit că CBC poate avea proprietăți antimicrobiene, antiinflamatorii și analgezice.

CBG

CBG, un alt canabinoid non-psihoactiv, se găsește și el în cantități minime în planta de cannabis. S-a descoperit că acest compus are proprietăți anti-bacteriene, antiinflamatorii și că poate distruge tumori. Un studiu recent a stabilit chiar că acest CBG ar putea ajuta la uciderea „super bacteriilor” rezistente la antibiotice, care au infectat un număr tot mai mare de pacienți în spitalele din întreaga lume.

„CBG are parte de mult interes în ultima perioadă din partea comunității științifice datorită potențialelor proprietăți terapeutice”, a spus dr. Waksman, potrivit Oracle Dispatch.

„Descoperirile preliminare recente ale echipei noastre de cercetare ilustrează modul în care canabinoizii purificați pot produce o activitate antitumorală și ne permit să examinăm efectul de anturaj al extractelor botanice în comparație cu compușii purificați”, a concluzionat Waksman.

 

Cercetătorii intenționează să efectueze studii clinice suplimentare care vor investiga în continuare dacă acești compuși naturali ai canabisului ar putea ajuta în mod eficient tratarea pacienților care suferă de cancer gastro-intestinal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *