Programul biomedical de cercetare lansat de Universitatea Oxford din Marea Britanie

Programul biomedical de cercetare lansat de Universitatea Oxford din Marea Britanie />

Universitatea Oxford și Kingsley Capital Partners au lansat un nou program de cercetare pentru a investiga rolul canabinoizilor în biologie și medicină.

Programul își propune să dezvolte noi terapii pentru afecțiuni acute și cronice, incluzând durere, cancer și boli inflamatorii.

Printr-o investiție inițială de până la 10 milioane de lire sterline oferită de Kingsley, finanțată prin intermediul noii sale companii de portofoliu Oxford Cannabinoid Technologies (OCT), și o serie de proiecte de cercetare efectuate de echipele de cercetare medicală, Oxford va încerca să identifice noi terapii medicale mecanismele moleculare, celulare și sistemice ale canabinoizilor.

Ahmed Ahmed, profesor de oncologie ginecologică la Oxford, a declarat: "Cercetarea canabinoidă a început să producă descoperiri biologice incitante și acest program de cercetare este o oportunitate oportună de a ne crește înțelegerea rolului canabinoizilor în sănătate și boală. Acest domeniu detine o mare promisiune pentru dezvoltarea de noi oportunitati terapeutice pentru pacientii cu cancer

Profesor asociat in Neurosciences clinice, Zameel Cader a spus: Semnalizarea endocannabinoida este din ce in ce mai recunoscuta ca fundamentale in dezvoltarea si functionarea sistemului nervosAcest program de lucru captivant are potențialul de a conduce la dezvoltarea de noi terapii pentru tulburări neurologice. "

Oxford și Kingsley vor găzdui o Conferință Internațională de Canabinoid Biomedicină, menită să sporească dialogul în spațiul de cercetare canabinoid.

Neil Mahapatra, Managing Partner al Kingsley, a declarat: "Cannabisul medical și medicamentul canabinoid ajută deja pacienții cu unele dintre cele mai stresante condiții din întreaga lumeCu toate acestea, cercetarea privind căile și mecanismele specifice care creează acest beneficiu este limitată și de mult așteptată. Prin intermediul TTPM, sperăm că parteneriatul nostru strategic cu Oxford va sprijini dezvoltarea de noi terapii inovatoare pentru a ajuta milioane de oameni din întreaga lume. Parteneriatul conferă Regatului Unit un rol de lider mondial în acest domeniu cu creștere rapidă. "

Programul de cercetare va dezvolta rezultatele în terapii inovatoare menite să contribuie la îmbunătățirea calității vieții a milioane de pacienți. De-a lungul timpului, OCT va finanța programe de cercetare cannabinoide suplimentare cu Universitatea din diferite arii terapeutice. Acest parteneriat strategic își propune să transforme Oxford și OCT într-un centru mondial de excelență în cercetarea canabinoidă.

sursa articol: http://www.ox.ac.uk/news/2017-03-15-cannabinoid-biomedicine-research-programme-launched

La Ulei-CBD.ro gasesti deja produse pe baza de Cannabidiol cu diferite concentratii pentru multiple afectiuni si cu rezultate demonstrate stiintific.