Ulei CBD Canabis

Efectul de anturaj – forța extractului de canabis

Efectul de anturaj – forța extractului de canabis

Cei mai mulți oameni care au auzit despre canabisul medicinal, știu despre cele două componente principale ale extractului vegetal, tetrahidrocannabidiol (THC) și cannabidiol (CBD). Deși, aceste două nume au atras atenția în ceea ce privește canabisul medicinal, mulți cercetători subliniază că acestea pot funcționa mai bine în combinație cu alți constituenți aflați în plantă. Celelalte elemente includ peste 100 de compuși, în special alți canabidioli, cum ar fi tetrahidrocannabivarina (THCV), acidul delta tetrahidrocannabinolic (THCA), cannabigerol (CBG), cannabidivarină (CBDV), canabichromen (CBC), acid cannabidiolic (CBDA) și terpene cum ar fi limonenul, micrenul, alpha-pinenul, linaloolul, cariofilena, oxidul de cariofilenă, nerolidolul și fitolul și, de asemenea, flavonoidele. În plus, probabil că există mai mulți compuși nedescoperiți sau fără etichetare în plantă, care contribuie, de asemenea, la beneficiile acestei plante-minune.

Efectul de anturaj – simfonie pentru organism

Efectele asupra corpului unui pacient atunci când este tratat cu canabis medicinal pot fi asemănate cu o simfonie. Deși, fiecare muzician poate cânta cu propriul instrument, doar atunci când cântă într-un anumit ritm, poate fi creată muzică impresionantă. Efectul combinat al acestor muzicieni este efectul sinergic descris în contextul fitocannabinoizilor găsiți în planta de canabis. Un alt mod mai simplu de a descrie efectul este analogia preparării mâncării. Dacă unul dintre ingrediente este omis, este posibil ca mâncarea să nu aibă un gust la fel de bun, deși toate celelalte ingrediente enumerate în rețetă sunt prezente.

Shimo Ben-Shabat, un om de știință israelian, împreună cu echipa sa, au concluzionat încă din 1998, că unele endocannabinoide potențau un efect așteptat pe o cale diferită și ajutau la combinarea efectului primar. El a descris această sinergie drept efectul anturaj al plantei canabis.

Când toți constituenții lucrează în sinergie la un pacient, se pot obține beneficiile maxime ale plantei. Un singur compus nu poate produce același efect ca întreaga putere fitocannabinoidă. Prin urmare, există mai mulți susținători ai utilizării extractului complet al plantei de canabis, mai degrabă decât izolarea individuală a compușilor. Este important să înțelegem acest efect în prepararea directă a produselor și în stabilirea planurilor de tratament pentru o utilizare adecvată, în cercetarea medicală precisă și în managementul pacienților.

Efectul de anturaj – produse canabis cu spectru complet și larg

Preparatele cu spectru complet conțin întreaga gamă de compuși naturali găsiți în plantă, incluzând terpenele, flavonoidele și canabinoizii. Astfel se permite utilizarea expresiei naturale a chimiotipului plantei care exploatează efectul de anturaj. Spectrul larg este același lucru cu spectrul complet, dar fără THC, oferind efect de anturaj parțial sau mai degrabă redus, deoarece unul dintre elementele principale lipsește. Izolatele conțin doar un cannabidiol specific, de exemplu un izolat THC sau un izolat CBD.

Izolarea ingredientului activ, în prepararea produselor farmaceutice, a fost practicată în medicamente comune, cum ar fi aspirina. Salicina este obținută din coaja de salcie și este transformată în acid salicilic în organism.

Canabisul farmaceutic a avut o abordare similară în producția de MarinolDronabinol, un izolat de THC sintetic. Epidiolex, a fost, de asemenea, un medicament sintetic farmaceutic, conținând izolat CBD. Aceste produse nu au obținut prea multă popularitate și se știa că au efecte secundare, aspect care descuraja folosirea lor. Acest lucru a fost atribuit omisiunii celorlalte ingrediente și a pierderii în consecință a efectului de anturaj. Sativex, un alt produs farmaceutic conține atât THC cât și CBD, oferind o sinergie limitată.

Există o mulțime de studii care susțin supremația spectrului complet asupra izolatelor sau a preparatelor cu spectru larg. Primele rapoarte au fost în anul 2011 în British Journal of Pharmacology, când se arăta că o combinație de canabinoizi și terpene a avut rezultate terapeutice mai bune. De atunci multe astfel de rapoarte au fost publicate. Biochemical Pharmacology, o revistă de renume, a publicat recent cercetări care documentează o activitate mai mică anti-tumorală cu utilizarea de izolați, decât cu spectru complet sau preparate botanice.

Tipuri de interacțiuni

Efectul de anturaj este unic pentru fiecare tulpină a plantei de canabis, cu diferențe observate în raporturile constituenților, în principal, canabinoizi, terpeni și flavonoizi. Prin urmare, diferite tulpini ar oferi o varietate de sinergii diferite și fiecare ar avea un efect diferit asupra utilizatorului. Să ne uităm la câteva sinergii, cunoscute științei.

Interacțiuni canabinoide

Canabinoizii sunt compuși activi, care pot interacționa cu receptorii din sistemul endocannabinoid (ECS) și pot oferi efecte benefice. Se știe că acestea obțin în mod obișnuit efectul anturajului prin colaborarea fie pe aceeași cale sau prin creșterea potenței celorlalți compuși. De exemplu, THC, CBD, CBC, CBG și CBN lucrează împreună pentru a reduce durerea. CBD, CBC, CBG, CBN și THCV sunt cunoscute pentru a reduce inflamația. Controlul convulsiilor la pacienții epileptici a fost atribuit efectelor THC, CBD, CBN și THCV, în timp ce THC, CBD, CBG, THCV, THCA și CBDA au cel mai probabil o activitate anti-tumorală.

Interacțiuni fitocannabinoide-terpenoide

Efectele combinate ale canabinoizilor și ale terpenelor sunt de obicei cercetate și s-au găsit beneficii interesante.

Terpenele sau terpenoidele sunt hidrocarburi, combinație de hidrogen și carbon, derivate și de la precursorii canabinoizilor. Fiecare dintre acestea are o aromă și un miros unic. Terpenele se leagă de receptorii și neurotransmițătorii din corp și creier, dând naștere la efecte specifice, cum ar fi modificarea stării de spirit sau oferind un impuls energetic.

Terpenele pot fi găsite în alte plante, ierburi și flori, cum ar fi citrice, flori de lavandă și pin. În canabis, terpenele se găsesc în rășinile lipicioase și sunt asociate cu aromele produse de plantele de canabis.

Acești compuși stimulează receptorii olfactivi pentru a manifesta o varietate de efecte de stare de bine. Terpenele pot fi benefice izolate sau ca parte a efectului de anturaj. Linalool este cunoscut pentru că scade insomnia și anxietatea, în timp ce anotelertenul numit limonen reduce durerea și inflamația.

 

Natura este mai înțeleaptă decât omenirea. Folosirea ei în cea mai pură formă, poate fi cel mai bun cadou pe care îl putem oferi clienților noștri. Sursa: https://www.thesangaiexpress.com

Foto: www.freepik.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *