Ulei CBD Canabis

Canabinoizii în laptele matern

Canabinoizii în laptele matern

În 2004, Jurnalul European de Farmacie a publicat un studiu care atestă că toți oamenii sunt născuți cu receptori canabinoizi.  Se sugerează că endocannabinoizii și receptorii lor au o influență puternică în timpul dezvoltării pre și postnatală.

Anterior, în anii 1970, s-a demonstrat că endocannabinoizii ar putea fi implicați în procesele legate de alimentație și pofta de mâncare. Cu toate acestea ne-au trebuit 30 de ani pentru ca endocannabinoizii să fie detectați în laptele de bovine și în laptele uman. La scurt timp după această descoperire, cercetătorii au observat cum receptorii CB1 ai sistemului endocannabinoid  se dezvoltă înainte de săptămâna 14 de sarcină.

 

Care sunt efectele canabinoizilor în laptele matern?

Pe baza acestor descoperiri, cercetătorii au decis să investigheze dacă canabinoizii ar putea fi un stimul pentru copiii nou-născuți să înceapă să bea lapte. Rezultatele acestor studii au demonstrat că activarea receptorilor CB1 sunt critice pentru suptul laptelui. Sistemul endocannabinoid este un factor fundamental pentru dezvoltarea apetitului unui nou-născut atunci când învață pentru prima dată să se hrănească.

Cu toate acestea, endocannabinoizii din laptele matern nu au doar funcții legate de alimente. S-a demonstrat că aceste componente ajută la protejarea neuronilor în dezvoltarea postnatală a creierului.

 

Încă se descoperă multe în legătură cu canabinoizii din laptele matern. De exemplu, se știe că canabinoizii aderă ușor la grăsimi, care se găsesc cu abundență în laptele matern. De aceea oamenii de știință cercetează în prezent dacă expunerea mamelor la extractele de cannabis în perioada de alăptare are vreo relevanță în transmiterea componentelor active către nou-născuți. Cu toate acestea, procesul este încetinit de dificultățile de a analiza separat canabinoizii și grăsimile.

Cercetări

Până în prezent, cercetătorii au găsit o metodă bazată pe saponificare, un proces similar cu cel folosit la fabricarea săpunului, pentru a izola canabinoizii de grăsimi din lapte. Datorită acestui proces, în lapte au fost detectate diferite urme sau componente active ale plantei de cannabis (cum ar fi THC ). Din aceste descoperiri cercetătorii și studiile sugerează potențialul canabinoizilor de a face copilul mai puțin sensibil la efectele psihoactive ale plantei de canabis, în comparație cu adulții. În ciuda acestui fapt, efectele acestor componente asupra sugarilor sunt încă necunoscute, deoarece tehnicile actuale sunt limitate atunci când se măsoară compușii canabinoizi, alții decât THC.

Un alt studiu asupra sistemului receptorilor endocannabinoizi a raportat: „Implicațiile medicale ale acestor noi evoluții sunt profunde și sugerează un viitor promițător pentru canabinoizi în medicina pediatrică pentru afecțiuni care includ„ insuficiență non-organică- a prospera și a fibrozei chistice. ”

 

Există doua tipuri de receptori canabinoizi în organism; CB1 care există în creier și CB2 care există în sistemul imunitar și în tot restul corpului. Fiecare dintre acești receptori răspunde la canabinoizi, fie că este din laptele matern uman sau din canabis.

Aceasta înseamnă în esență că organismul uman necesită și produce endocannabinoizi, deoarece aceste substanțe nutritive joacă un rol esențial în susținerea și menținerea sănătății umane.

Surse:

https://cbdlifeuk.com/study-confirms-cannabinoids-occur-naturally-human-breast-milk/

https://dutchnaturalhealing.com/en/cannabinoids-in-breast-milk

Referințe științifice:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S0014299904007423?via%3Dihub
https://pubs.acs.org/doi/abs/10.1021/acsomega.6b00253

[1] Ester Fride, The endocannabinoid-CB1 receptor system in pre- and postnatal lifeEuropean Journal of Pharmacology, Volume 500, Issues 1–3, 1 October 2004, Pages 289-297, ISSN 0014-2999

[2] Binnian Wei, James E. McGuffey, Benjamin C. Blount, and Lanqing Wang. Sensitive Quantification of Cannabinoids in Milk by Alkaline Saponification–Solid Phase Extraction Combined with Isotope Dilution UPLC–MS/MSACS Omega 2016 1 (6), 1307-1313 DOI: 10.1021/acsomega.6b00253

sursa imagine: http://www.hemphouse.cz/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *