Uniunea Europeană recomandă schimbarea politicii în domeniul canabisului medicinal

Uniunea  Europeană recomandă  schimbarea  politicii în domeniul canabisului medicinal />

Canabisul medicinal în lume

Țările din Europa se află în stadii diferite de legalizare a folosirii canabisului medicinal (CBD), iar situația locală este și mai confuză. Fără o orientare clară în ceea ce privește informarea politicii comune, este probabil ca situația să continue să stagneze în ciuda progreselor recente.

În statele din SUA unde canabisul a devenit legal pentru uz medicinal, crearea unei rețele stabile de furnizare legală s-a dovedit a fi crucială pentru menținerea prețurilor scăzute. Acesta îi împiedică pe pacienți să apeleze la piața neagră. În Europa, confuzia în ceea ce privește politica, cercetarea și o definiție neclară a utilizării medicinale a canabisului împiedică companiile să se extindă pe piețele relevante.

Beneficiile canabisul medicinal

Rezoluția Uniunii Europene a urmat recomandării oficiale a Organizației Mondiale a Sănătății conform căreia canabidiolul (uleiul CBD) găsit în canabis, nu ar trebui clasificat ca substanță controlată.

În rezoluția lor, deputații europeni au enumerat posibilele beneficii ale canabisului medicinal, inclusiv îmbunătățiri în:

Apetit

Simptome de sănătate mintală

Epilepsie

Astm

Alzheimer

Dureri menstruale

Obezitate

Diabet

Deputații europeni au solicitat o definire legal recunoscută a consumului de canabis și a utilizării sale acceptate. De asemenea, a fost inclus un apel pentru o cercetare adecvată și coordonată în ceea ce privește utilizarea și beneficiile potențiale ale canabisului medicinal (CBD). Aceasta ar oferi un mediu pentru o mai bună informare și pentru produse mai bune, orientate către situații specifice.

Mesajul cheie al rezoluției a fost că există o "necesitate de standardizare și unificare a produselor care conțin canabis medicinal".

Rezultatele rezoluției privind canabisul medicinal

Această rezoluție poate fi văzută ca un progres și este o mișcare semnificativă. Dar este doar un pas într-o călătorie mult mai lungă spre punerea în practică a acestor idei. Nu este o rezoluție obligatorie, este doar o declarație de unitate și de intenție.

Această rezoluție ar putea avea două rezultate. Perspectiva unei abordări unificate a canabisului medicinal ar putea încuraja statele membre să modifice sau să adapteze politicile viitoare. Poate fi urmat de mai multe recomandări din partea deputaților europeni. Al doilea rezultat este faptul că grupurile de interese pot folosi ideea unei abordări unificate pentru a exercita presiuni asupra statelor membre mai reticente în direcția utilizării consumului de canabis medicinal.

Trist este că, ce ne îndreptăm foarte încet spre potențialul utilizării medicinale cercetate a canabisului, iar persoanele bolnave nu au acces la produse legale și aprobate.

O abordare unică condusă de Uniunea Europeană ar însemna mult mai mult decât legalizarea din Marea Britanie, în noiembrie anul trecut. În cazul utilizării medicamentelor legale în Marea Britanie, există medici care nu știu când și cum să prescrie canabisul medicinal. O abordare definită și bazată pe cercetare ar oferi o cale excelentă către un viitor mai informat pentru noi toți.

Rezoluția reprezintă alăturarea deputaților europeni grupurilor care sprijină utilizarea medicinală a canabisului. Aceasta ar putea încuraja statele membre să schimbe politica, dar nu oferă garanții.

Ceea ce oferă acestă rezoluție este o continuare a dezbaterii și stabilirea căii de urmat. Pacienții ar putea primi un sprijin real, dar dacă se va întâmpla sau nu acest lucru, Rămane de văzut.