Studiu de caz: Extractul de canabis asociat cu îmbunătățirea comportamentelor legate de autism
Administrarea zilnică de extracte de canabis este asociată cu îmbunătățiri ale comportamentelor la un adolescent cu tulburare de spectru autist (TSA). Asta ne spune un studiu de caz publicat în “Journal of Medical Case Reports”.
O echipă de cercetători canadieni afiliați la Spitalul pentru copii din Alberta din Calgary au raportat efectele dozelor mici de extract pe bază de canabidiol. Pacientul, un copil de cincisprezece ani cu autism, anxietate și epilepsie controlată, a folosit canabis ca adjuvant la alte medicamente prescrise. Pacientul a consumat doze mici (0,2 ml) de extract de două ori pe zi. Extractul derivat din plante conținea un raport CBD la THC de 20 la 1.
Cercetătorii au raportat că simptomele pacientului s-au îmbunătățit în șase luni de tratament. În plus, acesta a menținut „efecte pozitive asupra comportamentelor, anxietății, somnului și deficitelor sociale”.
Autorii au ajuns la niște concluzii. „Raportul oferă dovezi că o doză mai mică de fitocannabinoid sub formă de extract de canabidiol poate fi foarte eficientă. Ajută la îmbunătățirea comportamentelor legate de autism, abilități de comunicare socială, anxietate, dificultăți de somn și controlul greutății „. „Sunt necesare cercetări suplimentare pentru a elucida rolul clinic. Și pentru a afla mecanismele biologice de acțiune ale extractului pe bază de canabidiol la pacienții cu tulburare de spectru autist”.
Cercetări similare
Cercetările publicate anul trecut de anchetatorii de la Universitatea Tufts din Boston au avut un raport similar. Administrarea orală de produse pe bază de canabis este asociată cu îmbunătățiri ale simptomelor autiste la pacienții cu comportamente auto-vătămătoare și epilepsie comorbidă. Mai multe studii clinice mici au raportat, de asemenea, anterior efectele extractelor de canabis derivate din plante. Acestea sunt eficiente și bine tolerate în atenuarea diferitelor simptome la pacienții cu TSA, inclusiv hiperactivitate, convulsii, anxietate și atacuri de furie.
Sursa: https://norml.org
Sursa foto: https://www.freepik.com/